About us

photo: Johannes Romppanen

 

Hei! Olemme kolme Savisiskoa: Erika, Riikka ja Lotta. Me tykätään tehdä keramiikkaa, mutta ei olla keraamikkoja. Erika ja Riikka innostuivat savesta San Franciscossa vuoden 2017 alussa. Studiomme sijaitsee Sörnäisissä Helsingissä (Pääskylänrinne 10b kellari), tällä hetkellä järjestämme vain yksityistilaisuuksia ja sarjakorttipajaa ti ja ke. Myymme keramiikkaa epäsäännöllisesti eri tilaisuuksissa, joista tiedotamme pääsääntöisesti Instagramissa. Toimintamme pienentyy huhtikuun 2019 jälkeen. Huomiothan, että vastaamme viiveellä. Teemme vain valikoidusti tilauksia ja yksityistilaisuuksia.

Hey there! We're three clay sisters Erika, Riikka & Lotta. We love to make ceramics. Our studio is located in Sörnäinen, Finland. On the basement of Pääskylänrinne 10b to be precise. In case you're looking for clay workshops, please go to check our 'webstore' page. If you have a collaboration or another project in mind, please send us individual inquiry (address on below). We sell our ceramics unregularly in different events - check out our Instagram for any info. We’re doing less activities from April 2019 onwards. Please note this when sending us a message - it might take some more time than usual to answer you. We will be doing some private workshops and orders.

Feel free to get in touch at savisisko ( a ) gmail.com and follow us on Instagram at @savisisko!

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

KURSSIT (tällä hetkellä olemme tauolla kurssien pitämisestä (päivätty 28.4.2019))

Kuka opettaa kurssit? Riikka, Lotta ja Erika opettavat kursseja, ja vaihtelevat vuoroa aikataulujensa mukaan. Sarjakorttipajalla on aina joku savisiskoista läsnä.

Jos olen estynyt tulemaan kurssille, voinko peruuttaa sen? Peruuttaminen ei ole mahdollista, mutta voit luovuttaa paikkasi esimerkiksi perheenjäsenelle, kaverille tai puolisollesi.

Voinko tuoda lapseni kurssille? Lapset ovat tervetulleita kurssille aikuisen seurassa niin, että kaikilla on työskentelyrauha. Pidämme silloin tällöin kursseja vain lapsille. Pidämme myös lasten yksityiskursseja, eli mikäli suunnittelet esimerkiksi syntymäpäiviä, laita meille sähköpostia.

Pitääkö minun pukeutua erityisesti kursseillenne? Pajaltamme löytyy essuja, ja kengät vaihdetaan pajan omiin villasukkiin tai tohveleihin. Voit tuoda mukanasi omat villasukat ja essun, mikäli tahdot. Pitkät kynnet kannattaa leikata, sillä saven tekeminen onnistuu parhaiten lyhyillä.

Mitä kurssilla tapahtuu? Riippuen kurssista rakennamme normaalisti yhdellä tai kahdella käsinrakentamistekniikalla muutaman työn. Savisiskon pajalla on savimankeli, joka mahdollistaa monelle tuntemattoman levytekniikan kokeilun. Kurssilla on normaalisti käytössä joko käsinrakennukseen soveltuva valko- tai pilkkusavi. Lasitus ja poltot tapahtuvat Savisiskon puolesta, ja käytössä on valkoinen lasite.

Milloin työni on valmis? Savityön kuivumiseen menee noin neljä päivää, jonka jälkeen työ raakapoltetaan (950c, 24h), lasitetaan ja lasituspoltetaan (1240c, +24h). Prosessin pituuden vuoksi työt ovat aikaisintaan valmiita 1,5 viikon kuluttua pajasta. Laitamme viestiä sähköpostiosoitteeseen, jonka kautta kurssipaikka on myyty, kun työt ovat valmiita. Normaalisti tähän menee kaksi - kolme viikkoa. Työt voi noutaa sarjakorttipajapäivinä ti ja to klo 16-18. Poikkeusajat ovat sosiaalisessa mediassa.  

Mitä yksityiskurssiin sisältyy normaalisti? Yksityispajassa rakennetaan normaalisti levytekniikalla 1-1,5h aikana maljakko, muki, kermakko tai pieni ruukku/amppeli. Tunnin kulku helpottuu, mikäli koko ryhmä käyttää samaa käsinrakennustekniikkaa. Levytekniikan kokeilu on suosittu, koska se on monelle uusi. Tilaisuuden hintaan sisältyy savimateriaali, työvälineet, opetus, pienimuotoinen tarjoilu, valkoinen lasitte ja poltto. Mikäli haluat koristella työtäsi esimerkiksi tietyillä kasveilla tai kukilla, ota niitä pajaan mukaan. Pajalta löytyy myös koristeluvälineitä, mutta ei aina tuoreita kasveja työskentelyä varten.

Tarvitsenko omia työvälineitä? Pajalla on työvälineet, joita käytetään kursseilla ja sarjakorttipajassa. Omat välineet ovat myös tervetulleita.  

KERAMIIKKA

Onko keramiikkanne elintarvikekelpoista? Pajallamme käytössäolevat lasitteet ovat elintarvikekelpoisia. Mikäli astiassa on lasite, se on elintarvikekelpoinen. Keramiikan voi pestä astianpesukoneessa ja lämmittää mikrossa, mutta uunissa paistamista emme suosittele.

Mistä voin ostaa keramiikkaanne? Voit tulla ostamaan töitämme sarjakorttipajailtoina osoitteessa Pääskylänrinne 10b. Ovessa on numero, johon soittaa niin tulemme avaamaan oven.

Lainaatteko keramiikkaa kuvauksiin? Lainaamme mielellämme töitämme medialle. Toivomme astioiden palautusta viikon - kahden sisällä, sillä meillä ei ole suurta varastoa. Jokainen astia tehdään käsin yksitellen. Toivomme kuvan yhteyteen mainintaa Savisiskosta, ja kopiota itsellemme, mikäli kyseessä on esim lehti.

SARJAKORTTIPAJA

Milloin sarjakorttipajaa pidetään? Tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 16-21. Poikkeusajat sosiaalisessa mediassa.

Kuinka saan osallistua sarjakorttipajaan? Kun olet käynyt käsinrakennuskurssimme tai hankkinut vastaavat taidot muualla itsenäiseen työskentelyyn, ja saanut viestin, että sinulle on varattu hyllypaikka. Sarjakorttipajaamme on jono, jonka vuoksi paikkaa ei saa heti kurssia käytyä. Työskentelytila pajalla on rajallinen, jonka vuoksi emme voi toivottaa heti kaikkia halukkaita tervetulleiksi.

Onko pajassa opetusta? Pajalla on aina joku Savisiskoista paikalla myymässä savia, vastaamassa yleisiin kysymyksiin ja tekemässä polttoja. Varsinaista opetusta pajoissa ei ole, mutta autamme tarvittaessa ja töiden joustaessa.

Voinko tuoda kaverini sarjakorttipajaan? Suuren kysynnän ja työskentelytilan niukkuuden vuoksi toivomme, että vain sarjakorttilaiset käyttävät tilaa. Tila on varattu aktiivisille kävijöille.

Mitä polttomaksuja sarjakorttipajassa on? Savisiskoilla on yksi uuni, johon mahtuu 45cm korkeita ja 40cm leveitä töitä. 1 uunilevy maksaa 10e, kaksi 18e, kolme 28e ja neljä 39e. Vain savisiskot operoivat uunia.

Kuinka paljon savi maksaa? Puolikas savipussi (5kg) maksaa 12,5e sisältäen lasitteiden käytön. Käytössä on noin viisi jauhelasitetta, noin kymmenen sivellinlasitetta, yksi engobe ja kymmenen värillistä slikkeriä/slippiä.

Voiko sarjakorttipajaan tuoda omia savia? Toivomme, että sarjakorttipajassa käytettäisiin pajan savia sen vuoksi, että kaikki savi on varmasti korkeapolttoista, lasitteita ei tarvitsisi erikseen hinnoitella ja muistaa mitä savea ja lasitetta kukin on käyttänyt. Pajatoiminnan helpottamiseksi siis toivomme, ettei moni toisi pajalle omia savia.

Kuinka pääsen sarjakorttipajaan? Voit ilmoittautua sarjakorttijonoon laittamalla meille sähköpostia savisisko (a) gmail.com. Tällä hetkellä meillä on noin 35 sarjakorttilaista, ja jono lyhenee aina kun hyllytilaa vapautuu. Työskentelytilan rajallisuuden vuoksi emme voi ottaa sisään kaikkia halukkaita samantien.

YLEISTÄ

Voinko tuoda koiran pajalle? Rauhalliset koirat ovat tervetulleita. Pajalla on särkyviä esineitä, jonka vuoksi toivomme koirien pysyvän sohvan lähettyvillä.

Lähteekö savi vaatteista? Vaaleat savet lähtevät suurella todennäköisyydellä. Pajalla kannattaa käyttää essua ja vaatteita, joiden likaantuminen ei haittaa.

Otatteko työharjottelijoita? Laita meille sähköpostia, niin voimme keskustella toiveistasi tarkemmin. Suosittelemme harkitsemaan myös suurempia savityöpajoja ulkomailla oppimispaikkoina. Savisisko on käynnistynyt niin, että ensin tarkkailimme useamman kuukauden isommalla pajalla (300+ jäsentä/taiteilijaa) toimintaa - kuinka asioita hoidetaan ja kasvatetaan. Vaikka studion keramiikkatyyli ei miellyttäisi, heillä saattaa olla hyvää kokemusta studion pyörityksen puolelta. Annamme mielellämme vinkkejä, jos harkitset isomalle pajalle lähtemistä ulkomaille.